Coaching: burn out & duurzame inzetbaarheid

Herken je jezelf hierin?

 • Druk, druk, té druk.
 • Te lang en te veel doorbuffelen.
 • Elke avond languit op de bank niets doen.
 • Slechter slapen.
 • Kortaf, vergeetachtiger, minder geconcentreerd, chagrijniger.
 • Jezelf naar het werk slepen.
 • Je er telkens maar weer overheen zetten.
 • Steeds vaker last van fysieke pijntjes.

Je gaat maar door, totdat je doodmoe bent of het licht uitgaat en je ’even’ overspannen of met een burn out thuis komt te zitten. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit vragen in deze tijd van verhoogde werkdruk steeds meer aandacht, want ziekteverzuim is een ‘energydrain’ voor jou en je organisatie die klauwen geld en plezier kost.

Foto Coaching: burn out & duurzame inzetbaarheid

Martin Thoolen: Awareness at work

Met mijn ruim dertig jaar ervaring (her)ken ik de kansen én de valkuilen bij overspannenheid, burnout, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in de praktijk. Daarnaast beheers ik door mijn jarenlange trainers-ervaring bewezen theoretische modellen en oefeningen. Met als resultaat dat je vooral weer fluitend naar je werk gaat en duurzaam inzetbaar blijft.

Zo geef ik o.a. inzichten en tips over stress- en timemanagement. Echter, dat kan makkelijk ontoereikend blijken, als je onbewust blijft van de kracht van je ego en bezieling die het voeden.

Uit mijn ervaring blijkt dat de meeste mensen die in een burn-out raken, een sterke ego-identificatie kennen met hun innerlijk pleaser, pusher en/of perfectionist. Als je die niet in balans brengt, kun je makkelijk een tweede keer overspannen raken. En dat is niet altijd makkelijk te voorkomen, zeker als je ego soms hardnekkig op jacht is naar blijvende erkenning of goedkeuring van buiten. Bovendien is je basisenergie niet op peil als je iets structureel doet waar je niet bezield over bent. In dat geval wordt ook gekeken naar hoe je dát kunt herstellen.

 • Erkennen van signalen door bewustwording van eigen ego-defensiemechanismen
 • Zicht krijgen op de werking van je egobus en welke kanten negatieve stress veroorzaken
 • Het zelf effectiever managen van je pleaser, perfectionist en pusher
 • De voedingsbron van je egopassagiers verhelderen
 • Je bezieling herijken

Omdat mijn aanpak enerzijds heel praktisch is, maar ook diepgaand als klinisch- en organisatiepsycholoog, zijn de effecten fundamenteler en blijf je langer vitaler en duurzamer inzetbaar.

Boek vandaag nog een vrijblijvende kennismaking

Een eerste gesprek kost je niets. In een intakegesprek van 1 uur maken we kennis met elkaar om te kijken of er een klik is. Er is alle ruimte voor je om je verhaal te doen en de aanleiding voor jouw vitaliteitscoaching toe te lichten. Ik help je om concrete doelstellingen af te spreken aan de hand waarvan we je ontwikkeling kunnen monitoren.

Daarnaast geef ik concreet aan hoe ik je met inzichten, oefeningen en opdrachten je daadwerkelijk verder kan brengen. Zo weet je waar je aan toe bent als je met mij een coachingstraject instapt.

Als er van beiden een goed gevoel is om met elkaar in zee te gaan, stel ik een offerte op waarin jouw doelstellingen verwoord staan. Indien gewenst wordt ook de input van jouw leidinggevende, HRM-medewerker, bedrijfsarts of werkgever meegenomen in de doelstellingen voor het traject.
Inline CTA

De reis naar herstel en balans

De reis naar jouw herstel vraagt van je dat je glashard en oprecht je stress-signalen leert herkennen, erkennen en optimaal weet te gaan hanteren. Die heilzame route vraagt dat je eerlijk naar jezelf gaat kijken, naar zowel je kracht als kwetsbaarheid. Ik bied je daarvoor veiligheid en inzichten.

Naast jouw eigen gedragskeuzes krijg je inzichten en tools om de balans in jezelf te verbeteren. Niet alleen door tips en trucs zozeer, als wel dat door nieuwe besturing van de 'aard van het beestje' (je ego). Want je kan wel gedrag veranderen, net als dat je onkruid wiedt, maar als je het niet bij de wortel aanpakt komt het terug.

Naast deze mogelijkheden die ik je kan bieden, vergroot je de kans op meer plezier en energie in je baan als je zelf in de benen gaat. Ik stimuleer je om met de opgedane inzichten aan de slag te gaan en ook aan de slag te blijven met oefeningen en praktijkopdrachten. Je wordt gewezen op de mogelijkheden en de onmogelijkheden en je leert in te zien hoe je opnieuw co-architect wordt van jouw eigen energiebalans.

Wat kun je verwachten? 

 • Herkennen, erkennen van en omgaan met stress-signalen
 • Erkennen van signalen door bewustwording van eigen ego-defensiemechanismen
 • Praktisch omgaan met negatieve (werk)druk
 • Timemanagement-tools
 • Stressmanagement-tools
 • Gezonde grenzen stellen en bewaken
 • Mindfulness praktiseren
 • Zicht krijgen op de werking van je egobus en welke kanten negatieve stress veroorzaken
 • Het zelf effectiever managen van je pleaser, perfectionist en pusher
 • De voedingsbron van je egopassagiers verhelderen
 • Je bezieling herijken

Naast deze mogelijkheden die ik je kan bieden, vergroot je de kans op meer plezier en energie in je baan als je zelf in de benen gaat. Ik stimuleer je om met de opgedane inzichten aan de slag te gaan en ook aan de slag te blijven met oefeningen en praktijkopdrachten. Je wordt gewezen op de mogelijkheden en de onmogelijkheden en je leert in te zien hoe je opnieuw co-architect wordt van jouw eigen energiebalans.

Van een standaard traject is geen sprake

Van een standaard traject is bij mij geen sprake, zoals ook geen gebruik gemaakt wordt van alleen modellen. Er wordt maatwerk geleverd, afgestemd op jouw realiteit. Dit omdat iedereen uniek en dus ook anders is. Kies je voor vitaliteitscoaching bij mij, dan is de kans dat jij een met plezier en energie blijft werken.

Procedure

Een vitaliteitscoachingstraject bestaat normaliter uit 4 tot 8 sessies van 1,5 uur. Hierdoor kunnen we ook echt de diepte ingaan en je vragen bij de kern aanpakken.

De eerste vier coachings volgen elkaar snel op (elke week of om de week), zodat je echt merkbare satppen in je loopbaanontwikkeling maakt van wat je aangereikt wordt. Na een mondelinge tussentijdse evaluatie kijken we of er daadwerkelijke een gewenste ontwikkeling is. Als we het traject voortzetten ga je steeds meer op eigen kracht verder en zijn de overige coachings om de 2, 3 of 4 weken. Dan heb je altijd een backup in de tijd om naar uit te kijken.

Locatie

Er zijn 3 manieren waar ik de intake en coachings verzorg:

Coachhuis

In het Coachhuis in Den Haag (Raamweg 4 vlakbij station CS), Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Utrecht (afhankelijk wat vrij is). Uiteraard word je vooraf geïnformeerd waar dat is.

Op locatie

In Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Haarlem of Alkmaar kom ik ook naar jouw kantoor toe als je daar een geschikte coachruimte kan reserveren.

Online

Ook kun je online-coachings doen als je het te druk hebt of jij of ik in het buitenland zit. Bijvoorbeeld via skype, facetime of whatsapp.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan een intakegesprek ongeacht of daar een coachingstraject uit voortkomt of niet. Het tarief voor een Professionele Coaching in opdracht van organisaties van 1,5 uur is € 275,= en van 1 uur € 200,= excl. 21% BTW. De meeste trajecten die ik verzorg bestaan uit gemiddeld 6 coachings van 1,5 uur. Als je dat moet bekostigen uit eigen zaak als ZZP-er (en niet door organisatie) ontvang je een korting van 15%. Voor NGO's geldt eveneens een korting van 15%. Als je het geheel uit eigen portemonnee betaalt, is het tarief € 175,= voor 1,5 uur (incl. 21% BTW) en voor 1 uur € 125,= (incl. 21% BTW). Voor extra overleg met jouw leidinggevende, HRM-medewerker, bedrijfsarts of werkgever wordt de tijd in rekening gebracht overeenkomstig bovenstaande tarieven.

Workshop of webinar voor je team of organisatie?

Wil je meer mensen in één keer bereiken hoe ze effectiever met werkdruk kunnen omgaan en duurzaam inzetbaar blijven? Hoe houdt je je team duurzaam vitaal en inzetbaar? Vraag me dan voor  een workshop of webinar voor je team of organisatie. Zoals ik onder andere heb gedaan voor het ca. 30 advocaten-generaals en secretarissen van het Openbaar Ministerie.

Vragen?

Je kunt me altijd bellen of mailen met vragen naar:
[email protected]
+31-(0)6-15620111
En je krijgt snel antwoord.

Opdrachtgevers