Mastercourse: ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’

Voor effectiever werken, zinvol leven en een betere wereld

Wil jij werken met meer regie over je eigen werk, met meer energie, effectiviteit, betekenis, plezier en passie? En ook nog eens bijdragen aan een betere wereld? Dat kan! Door het ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’.

Voor wie is deze Mastercourse?

Voor managers, professionals, ondernemers, directeuren en bestuurders die op een fundamenteel niveau hun persoonlijk leiderschap willen versterken met duurzaam resultaat. En die hun bijdrage willen vergroten voor een betere wereld, hoe klein of groot ook. Je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau en minimaal 7 jaar professionele werkervaring. Het maximaal aantal deelnemers is 12 ( met twee senior trainers/coaches).

Foto Mastercourse: ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’
Resultaat
Kenmerken
Programma
Modules
Teachers

Resultaat na de Mastercourse 'Persoonlijk Inspirerend Leiderschap' is dat je:

  • effectiever werkt;
  • je talenten verder ontwikkeld hebt;
  • een gezondere werk-levenbalans hebt gemaakt;
  • de regie over je eigen werk hebt vergroot;
  • meer plezier, passie, zingeving en vitaliteit beleeft;
  • meer innerlijke rust en vrede voelt;
  • bijdraagt aan betere zakelijke relaties met klanten, collega’s, leidinggevenden, leveranciers, opdrachtgevers en aandeelhouders;
  • bijdraagt aan een betere wereld.

Je gedrag bij de wortels aangepakt met fundamenteel resultaat

Al je gedragingen en keuzes komen voort uit drie universele krachten die in ieder van ons huizen, namelijk je ego, je ziel en bewustzijn (spirit). De meeste trainingen over persoonlijk leiderschap definiëren dit begrip als het verkrijgen van meer regie over eigen werk en leven. ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’ zoals hier omschreven zorgt hier óók voor, maar biedt je meer. Het laat zien hoe je enerzijds fundamenteel meer grip op je leven en werk krijgt, niet zozeer door tips en trucs, maar door management en dosering van je ego. Wanneer je de wortels van je gedrag aanpakt, zijn de effecten langduriger dan wanneer je voornamelijk alleen tips en trucs ontvangt. Daarnaast activeert Persoonlijk Inspirerend Leiderschap je ziel, waardoor je meer vitaliteit, enthousiasme en zingeving ervaart. En er is nog meer wat dit type leiderschap jezelf biedt: universeel bewustzijn dat leidt tot een beter, waarachtig en vreedzaam leven en werk. Bovendien raak je zelf niet alleen geïnspireerd, maar inspireer je ook je directe omgeving met je nieuwe gedrag en keuzes. Vandaar: Persoonlijk Inspirerend Leiderschap.

Hoezo Inspirerend?

Waarom die toevoeging ‘inspirerend’ (in het Engels: ’spirited’)? Omdat je in deze module inhoudelijk letterlijk uitleg krijgt over wat ‘spirit’ omvat, waaronder universeel bewustzijn. En ook leer je hoe je dit praktisch en concreet toepast in je eigen dagelijkse werk. Want als je zinvol en vreedzaam met alle zakelijke relaties om je heen wilt werken, ben je er niet met 'gewoon persoonlijk leiderschap'. Laat staan dat je dan bijdraagt aan een betere wereld.

De hele Mastercourse bestaat uit een intakegesprek, drie modules in groepsverband én drie individuele coachings.

Deze combinatie heeft in het verleden hoge ogen gegooid bij vele andere deelnemers.

Intakegesprek

De hele Mastercourse start met een kosteloos, oriënterend gesprek met één van de twee sr. trainers/coaches. We kijken met elkaar of deze cursus echt aansluit bij je wensen en formuleren samen je doelen. Je krijgt een helder beeld van de hele cursus waaronder de drie groepsmodules en individuele coachings. Als je deelneemt, ontvang je een aanmeldingsformulier om je cursusplek te garanderen.

Drie groepsmodules

Deze Mastercourse bestaat uit 3 keer 2 dagen met een avondprogramma. Ervaring heeft geleerd dat deze diepgaande modules tot meer effect leiden, als je 2 dagen met een avond(overnachting) van huis bent.

Drie individuele coachings

Na elke module heb je een individuele coaching van 1,5 uur om de ontwikkeling in de praktijk van het geleerde te optimaliseren. Maar voorafgaand is er eerst een intakegesprek met één van de trainers.

De modules

Deze Mastercourse bestaat uit 3 keer 2 dagen met een avondprogramma. De drie individuele coachings worden in overleg gepland tussen/na de groepsmodules.

In deze eerste module zie je allereerst wat ego eigenlijk precies inhoudt en hoe het je balans en effectief functioneren beïnvloedt. Je ontdekt wanneer je jezelf tekortdoet als je te weinig ego tentoonspreidt. Maar ook zie je wat er gebeurt als je ego structureel uit de bocht vliegt. Je komt erachter welke onwenselijke, ineffectieve of soms destructieve gevolgen dit heeft.

Ook leer je hoe je dit herkent en zelf kunt bijsturen: door ego-management. Daarbij wordt je verrijkt met het model van de innerlijke ‘Ego-bus’ en hoe dit zelf te managen met behulp van Voice Dialogue (uit de theorie van de ‘Psychology of Selves’).

Uit onderzoek blijkt dat passie en volharding bijdragen aan meer succes in je werk en leven. Dus bevlogenheid geeft je veel. In deze tweede module tref je de valkuilen van te weinig, maar ook van te veel bezieling aan! Je leert sneller herkennen wanneer je er te weinig of te veel van hebt, maar ook wanneer de dosis bezieling juist is zodat je tot optimale groei kunt komen.

Je krijgt vijf wegen aangereikt die je helpen om meer zingeving, passie, volharding en plezier te ervaren: door kleur te bekennen, je onafhankelijkheid te vergroten, je zielenpijn te helen, je zielenvreugde te activeren, je oorspronkelijke talenten te benutten en je dromen tot leven te brengen.

In deze laatste module zie je hoe je je inspiratie versterkt die direct bijdraagt aan meer innerlijke rust, verbondenheid en vreedzaamheid. Je gaat meer authentieke verbinding ervaren in ál je zakelijke relaties. Je vergroot je omgevingsbewustzijn met onder andere je klanten, je opdrachtgevers, je collega’s, je leidinggevenden, je aandeelhouders, en meer.

Je ontvangt inzichten en oefeningen die je helpen dit te realiseren, namelijk door een of meer van tien mogelijke ‘acties’ te ondernemen. Voorbeelden daarvan zijn het praktiseren van ‘heartfulness’, het beleven en gebruiken van synchroniciteit en het toelaten van intuïtie en ingevingen.

Ook ga je zien hoe je je bijdrage vergroot aan een betere wereld, hoe klein of groot ook. Onderdeel hiervan is dat je een individuele professionele visie maakt en toetst vanuit bezieling en spirit, in plaats vanuit ego. Verder zie je wat je valkuilen zijn om dit daadwerkelijk te realiseren en wie of wat je kan steunen in dit proces.

Drs. Martin Thoolen
Jhr. Bert-Jan van der Mieden
Ja, ik wil een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Data

De eerstvolgende Mastercourse waar je je voor kunt aanmelden, zijn:

Herfst cursus 2024:

Module 1:     do. 10 en vr. 11 oktober
Module 2:     do. 14 en vr. 15 november
Module 3:     do. 12 en vr. 13 december

Alle groepsmodules starten op donderdag om 09.30 uur met een avondprogramma en overnachting in het Landgoed ISVW te Leusden en eindigt om 17.00 uur op de vrijdagmiddag.

Voor meer informatie kun je e-mailen naar: [email protected] of bellen naar: 06 – 1562 0111.

Aanvullende informatie Mastercourse 'Persoonlijk Inspirerend Leiderschap'

Investering
De kosten voor deelname zijn € 5.500,- excl. 21% BTW per persoon en excl. accomodatiekosten. Bij deelname ontvang je een gratis exemplaar van het luxe hardcopy-boek met 330 bladzijden met inspiratie: ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’.

Voor NGO's geldt een korting van 15% op de deelnamekosten.

Gratis intake
De hele Mastercourse start met een kosteloos, oriënterend gesprek met één van de twee trainers. We kijken met elkaar of deze cursus echt aansluit bij je wensen en formuleren samen je doelen. Je krijgt een helder beeld van de hele cursus waaronder de drie groepsmodules en individuele coachings. Als je deelneemt, ontvang je een aanmeldingsformulier om je cursusplek te garanderen.

Locatie
Alle drie de groepsmodules vinden plaats in het Landgoed ISVW te Leusden (https://www.landgoedisvw.nl). Alle individuele coachings tussendoor vinden plaats in onderling overleg in het Coachhuis in Den Haag aan de Raamweg 4.

Over de Trainers
‘Het gaat niet om de tent, maar de vent, om de vrouw en niet het gebouw’.

Topkwaliteit van trainingen wordt niet zozeer bepaald door het instituut, maar voornamelijk door de rijke professionele ervaring en deskundigheid met bewezen resultaat van de trainers in kwestie. Met deze Mastercourse ben je daarvan verzekerd. De cursus wordt namelijk verzorgd door Martin Thoolen en een andere deskundige en ervaren  co-trainer/coach. Ik kijk er daarom naar uit om deze unieke Mastercourse samen met Jhr. Bert-Jan van der Mieden te verzorgen, die zijn sporen verdiend heeft (zie ook: https://www.pyramide.nl/#over-pyramide).

In het verleden zijn er al 33 succesvolle Leergangen Personal Empowerment met open inschrijving ontwikkeld en verzorgd. 

Meld je aan voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Ja, ik wil vrijblijvend kijken of deze master course iets voor me is.
Inline CTA (#5)

Een persoonlijke noot van de ontwikkelaar

Waarom is deze Mastercourse ontwikkeld?

Martin Thoolen: “Hoe de wereld is geworden, gaat mij aan het hart. Mijn verlangen om met elkaar een mooiere wereld te beleven, is altijd een blijvende fakkel in mijn leven geweest. Hoe kan het toch dat we oorlogen voeren, in het klein en groot? Op het werk met onze collega’s, klanten of leveranciers, privé met onze buren, familie of partner? Of met elkaar als volkeren? Wat drijft elke mens nu eigenlijk? En als we dát weten, hoe kunnen we het op het werk én in ons privéleven met elkaar mooier maken? Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in wat ons allemaal werkelijk drijft: individueel, collectief en dan zowel in het heden als door de jarenlange geschiedenis heen. Wat is het voorbijgedrag, dat eigenlijk ál onze keuzes en gedrag bepaalt. Stel je voor dat je daarachter komt, of misschien zelfs de reden van bestaan kunt verhelderen! En hoe fijn is het om richtingwijzers te ontvangen die daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld! Dit alles en meer is in deze Mastercourse te vinden. Daar is overigens wel wat aan voorafgegaan.

Wat zijn de bronnen van mijn onderzoek geweest?

Circa dertig jaar geleden ben ik als een geestelijke ontdekkingsreiziger op zoek gegaan naar wat ons werkelijk drijft. Daarvoor was ik als tiener al bezig met astrologie en ook koos ik op de middelbare school drie jaar lang filosofie als bijvak. Ik ben vervolgens verder gaan graven en heb in 1990 mijn master in de klinische  en organisatiepsychologie gehaald. Daarnaast heb ik me verdiept in de metafysica en aan de universiteit van Utrecht als bijvak parapsychologie gestudeerd.

Met de diverse bestaande psychologische stromingen, waaronder gedragspsychologie en modellen, ben je er echter niet. Als het gaat om het beantwoorden van levensvragen en het begeleiden van vragen van mijn klanten en opdrachtgevers blijkt de huidige psychologie grenzen te hebben, waardoor je niet tot een optimaal resultaat kunt komen. Dus ben ik de zoektocht gaan voortzetten en ik ben te rade gegaan bij wat ons nog meer drijft. Want hoe zit het nu met de eeuwenoude wijsheid en geneeswijzen van de diverse inheemse volkeren op de aarde? Wat is het dat alle religies gemeen hebben, en hoe beïnvloedt dat ons gedrag? Waarom is er oorlog, en waarom vrede?

Het leven, en dus het buitenland, lonkte mij met deze en vele andere vragen. Ik ging op pad, zoekend naar antwoorden in de literatuur, maar ook bij congressen en in podcasts over leiderschap, psychologie, filosofie, religies, fysica, metafysica en spiritualiteit. Ik heb daartoe tientallen nationale en internationale congressen, workshops en opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijkheidsontwikkeling, mindfulness, spiritualiteit, non-dualisme en meer. Deze werden verzorgd door onder anderen drs. Hal & Sidra Stone, dr. Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Almaas, Jadthen Jewall, dr. Olga Kharitidi, Jeff Foster en Gangaji.

Doordat ik de afgelopen dertig jaar zowel in mijn persoonlijk leven als professioneel dagelijks met deze levensvragen bezig ben geweest, ontving ik veel nieuwe inzichten. Daaronder waren professionele ervaringen met duizenden klanten/opdrachtgevers en leiders in het bedrijfsleven, bij rijks-, provinciale en gemeentelijke overheden, in de zorg, het onderwijs, de wetenschap en vele andere branches. Ook heb ik veel geleerd door het ontwikkelen en uitvoeren, acht jaar lang, van weekretraites ‘Inner Nature’ in het buitenland, van meer dan dertig open leergangen ‘Personal Empowerment’, van de training ‘Nieuw Perspectief’ voor de Rijksoverheid en van de opleiding van trainers hiervoor. Daarnaast heb ik internationale incompany-trainingen Persoonlijk Leiderschap (zelfmanagement) gegeven, alsmede duizenden professionele coachings en tientallen teambuildings verzorgd, en nog veel meer. Maar ook kreeg ik inzichten uit dromen en visioenen, waarvan je er een aantal terugvindt in het boek 'Persoonlijk Inspirerend Leiderschap'.

Ik ging echter ook letterlijk jarenlang 'op pad in de wereld' om tot nieuwe antwoorden te komen. De afgelopen decennia heb ik ook veel ervaringen en inzichten opgedaan tijdens mijn ontmoetingen met inheemse leiders, chiefs, genezers, spirituele leraren en de natuur over de hele wereld. Als je het leuk vindt, kun je hier in vogelvlucht in 2 minuten zien wat ik daarvoor zoal ontmoet heb: https://lnkd.in/eeyUD6AM

Deze contacten brachten mij helderheid wat betreft de natuurlijke erfenis die velen van ons vergeten zijn, namelijk universeel bewustzijn, vaak ook ‘spirit’ genoemd. Dat bewustzijn beïnvloedt ons bestaan wel fundamenteel, en dus ook ons (werk-)gedrag en keuzes. Ik zie het als een van mijn taken om al die kennis en ervaring samen te brengen in iets wat er echt toe doet en waar je praktisch iets aan hebt. En dan zowel bij je werk als in je privéleven, terwijl het ook nog eens aan een betere wereld kan bijdragen. Universele kennis wordt in dit boek gebundeld op een heldere, overzichtelijke en tegelijkertijd diepgaande en praktisch toepasbare wijze.

Ik hoop van harte dat deze Mastercourse inspireert om je werk een draai te geven waar jij en de wereld om je heen beter van worden”.

Martin Thoolen

Opdrachtgevers