Expat Coaching

Je komt uit het buitenland en werkt voor een organisatie in Nederland met de voertaal Engels. Of: je werkt als Nederlander in het buitenland en de voertaal is Engels.

Deze tijd kan je wel een extra steuntje in de rug gebruiken als professional op je werk en om thuis te komen in een vreemde (werk)omgeving. Van een ervaren en deskundige professional. Face-to-face of met een online-coaching. 

Dan is Expatcoaching wellicht iets voor jou. Of je manager,  professional, medewerker CEO/CFO of bestuurder bent. In een aantal in een-op-een- coachings maak je merkbare stappen. Winst voor jezelf en je directe werkomgeving.

Foto Expat Coaching

Voor je werk

 • Hoe ga je om met je nieuwe baas en collega’s met een andere (culturele) achtergrond?
 • Hoe ga je om met de stress die het soms geeft?
 • Wat als het werk je te veel wordt en hoe manage jij je werkdruk?
 • Hoe zorg je dat je met zelfvertrouwen aan de slag blijft gaan?
 • Hoe blijf je effectief met plezier werken voor je bedrijf?
 • Zit je op de goede werkplek of wil je kijken of iets anders beter voor je is? En wat dan?

En privé (wat doorwerkt op je werk)

 • Hoe vind je je plek in de nieuwe samenleving?
 • Hoe zorg je dat je als een vis in het water snel thuis gaat voelen?
 • Hoe pas je je aan zonder jezelf te verliezen?
 • Hoe zorg je ervoor dat je gezien en begrepen wordt?
 • Hoe ga je om als je iets heftigs meemaakt, zoals je relatie die uitgaat of dierbare die overlijdt
 • Hoe houdt je de regie over je eigen leven?

De expatcoach

Als internationaal ervaren en deskundige business- en lifecoach ben je met deze vragen hier aan het juiste adres. Simpelweg vanwege mijn ruime ervaring en bewezen resultaten met een gemiddelde 9-score op evaluaties van de internationale trainingen en coachings op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, -leiderschap en professionele effectiviteit. Daarnaast heb ik vele reizen gemaakt en de afgelopen 30 jaar vele culturen bezocht waardoor ik me goed kan inleven in de verschillen waar je mee te maken krijgt. Ik geef je diepgaande inzichten en praktische ‘tools’ die je direct kunt toepassen en waar je snel resultaat van ziet.

Gratis Intake

Om vrijblijvend te kijken of ik je echt van dienst kan zijn, kun je een gratis intakegesprek van 1 uur aanvragen. Daarbij maken we kennis met elkaar om te kijken of er een klik is. Er is alle ruimte voor je om je verhaal te doen en de aanleiding voor jouw coaching toe te lichten. Ik help je om concrete doelstellingen af te spreken aan de hand waarvan we je ontwikkeling kunnen monitoren. Daarnaast geef ik concreet aan hoe ik je met inzichten, oefeningen en opdrachten je daadwerkelijk verder kan brengen. Zo weet je waar je aan toe bent als je met mij een coachingstraject instapt. 

Als er van beiden een goed gevoel is om met elkaar in zee te gaan, zijn er twee mogelijkheden: 
– We plannen één professionele coaching als eenmalige boost en mogelijk een vervolg als dat passend is 
– Of ik stel een offerte op waarin jouw doelstellingen verwoord staan en waar je mee aan de slag gaat in een reeks individuele coachings.

Indien gewenst wordt ook de input van jouw leidinggevende, HRM-medewerker of werkgever meegenomen in de doelstellingen en offerte voor het traject. Bij de laatste coaching evalueren we je feitelijke ontwikkeling aan de hand van je leerdoelen en kijken we hoe je je positieve ontwikkeling zelf verder kunt voortzetten.

Indien gewenst wordt ook de input van jouw leidinggevende, HRM-medewerker of werkgever meegenomen in de doelstellingen voor het traject. Bij de laatste coaching evalueren we je feitelijke ontwikkeling aan de hand van je leerdoelen en kijken we hoe je je positieve ontwikkeling zelf verder kunt voortzetten.

Individuele one-on-one-coaching

Elke individuele coaching bestaat normaliter uit een sessie van 1,5 uur. Hierdoor kunnen we ook echt de diepte ingaan en je vragen bij de kern aanpakken. Het aantal sessies voor de meeste vragen is vaak 3 tot 6 (en maximaal 8).

De eerste drie coachings volgen elkaar snel op (elke week of om de week), zodat je echt vorderingen maakt van wat je aangereikt wordt. Na een mondelinge tussentijdse evaluatie kijken we of er daadwerkelijke een gewenste ontwikkeling is. Als we het traject voortzetten ga je steeds meer op eigen kracht verder en zijn de overige coachings om de 2, 3 of 4 weken. Dan heb je altijd een back-up in de tijd om naar uit te kijken.

Hoe werk ik als coach?

Tijdens het traject werken we op 3 niveaus nl: 1) gedrag en vaardigheden, 2) persoonlijkheid/ego en 3) zielservaringen. Waarom? Omdat alleen werken aan gedrag en vaardigheden zorgt dat je niet het fundament in je zelf aanpakt waardoor oud (werk)gedrag makkelijk kan terugkeren.

1. Gedrag & vaardigheden

Aan de hand van jouw praktijksituaties, feedback van anderen en mij als coach over jou brengen we je gedrag en keuzes in kaart. En het effect daarvan op jezelf en je werkomgeving. Met behulp van theoretische modellen, hand-outs die je daarover ontvangt krijg je meer inzicht in je gedrag en de alternatieven die meer opleveren. Daarnaast kan ik je coachen in het eigen maken van communicatieve- of managementvaardigheden die je leerdoelen ondersteunen. Verder kan ik je – door mijn ruime ervaring – helpen met praktische inzichten en oefeningen op gebied van timemanagement, stressmanagement, zelfmanagement, leidinggeven, coachen, conflict hanteren, onderhandelen, presenteren, solliciteren en selecteren.

2. Persoonlijkheid/ego

Je kunt het gras (‘gedrag’) wel weghalen, maar als je de wortel niet aanpakt komt het vanzelf weer terug. Daarom word je tijdens een coachtraject bij mij ook bewust van de vorming en invloed van je persoonlijkheid op je leerdoelen. Daarvoor gebruik ik de Psychology of Selves en Voice Dialogue als methode waarin ik internationaal door de grondleggers Hal & Sidra Stone ben opgeleid. Hierdoor kom je tot nieuwe keuzes van binnenuit die je ontwikkeling verder fundamenteel stimuleren en ondersteunen.
Soms word je gevraagd een korte en gerichte autobiografie te schrijven om je ego-patronen nog beter in kaart te krijgen. 

3. Zielservaringen

Sommige ervaringen kunnen je diep tot in je ziel raken. Denk maar aan het uitblijven van je beloofde promotie, degradatie, verlies van taken, bevoegdheden of verantwoordelijkheden of zelf verlies van je baan. Of andere persoonlijke ervaringen in je privéleven die je houding in je werk beïnvloeden. Dan is het zaak om daar zorgvuldig naar te kijken en te zien hoe je vanaf nu hier anders mee om kunt gaan. Soms wil je meer zielenrust en kan ik je met diverse oefeningen als visualisatie en mindfullness je ondersteunen. Bovendien kun je passie en zingeving hervinden over wat je bezielt. Met een reeks aan inzichten en oefeningen kun je een persoonlijke en professionele visie bouwen voor jezelf waardoor je een kompas hebt om je werk en loopbaan opnieuw richting te geven. Je ervaart direct meer hernieuwde energie en vitaliteit.

Locatie

Er zijn 3 manieren waar ik de intake en coachings verzorg:

Coachhuis

In het Coachhuis in Den Haag (Raamweg 4 vlakbij station CS), Amsterdam, Alkmaar en Utrecht (afhankelijk wat vrij is). Uiteraard word je vooraf geïnformeerd waar dat is.

Op locatie

In Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Alkmaar of Rotterdam kom ik ook naar jouw kantoor toe als je daar een geschikte coachruimte kan reserveren.

Online

Ook kun je online-coachings doen als je het te druk hebt of jij of ik in het buitenland zit. Bijvoorbeeld via skype, facetime of whatsapp.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan een intakegesprek ongeacht of daar een coachingstraject uit voortkomt of niet. Het tarief voor een Professionele Coaching in opdracht van organisaties van 1,5 uur is € 275,= en van 1 uur € 200,= excl. 21% BTW. De meeste trajecten die ik verzorg bestaan uit gemiddeld 6 coachings van 1,5 uur. 
Als je dat moet bekostigen uit eigen zaak als ZZP-er (en niet door organisatie) ontvang je een korting van 15%. Voor NGO’s geldt eveneens een korting van 15%. Als je het geheel uit eigen portemonnee betaalt, is het tarief € 175,= voor 1,5 uur (incl. 21% BTW) en voor 1 uur € 125,= (incl. 21% BTW).

Vragen?

Je kunt me altijd bellen of mailen met vragen naar:
[email protected]
+31-(0)6-15620111
En je krijgt snel antwoord.

Opdrachtgevers