‘Samen schitteren’ met persoonlijk- en collectief inspirerend leiderschap

Fijner en effectiever werken en samenwerken.
Zinvoller en vreedzamer leven en samenleven.
Met hart voor je zelf, je team of organisatie én je (natuurlijke) omgeving.

Dat is mijn droom en dat kunnen we maken: met persoonlijk- en collectief inspirerend leiderschap. Het mijn passie om jou, je team of organisatie daarmee op weg te helpen. Naar een schitterend samenwerken en samenleven.

(Drs. Martin J.M. Thoolen: 9 November 1962: Inspirator van Persoonlijk & Collectief Leiderschap, Psycholoog, Senior Coach/trainer, Auteur).

Ruim 30 jaar professionele ervaring en deskundigheid

Met meer dan 30 jaar professionele, nationale- en internationale ervaring als bewustzijnsbegeleider, psycholoog (afgestudeerd in de klinische – en organisatiepsychologie), senior trainer en business coach heb ik duizenden voorgangers mogen begeleiden in Persoonlijk of Collectief Leiderschap. Zowel in teams als individueel. In executive-, business-, life- en team coachings, trainingen, leergangen, retreats en seminars, leiderschapsontwikkeling en organisatie-ontwikkeltrajecten.

Voor leiders, ondernemers, CEO’s, CFO’s, bestuurders, managers, professionals, managers, medewerkers van het bedrijfsleven, diverse banken, de rijksoverheid, universiteiten hogescholen, provincies en gemeentes, zorginstellingen, adviesbureaus. En voor andere professionals zoals artsen, verpleegkundigen, advocaten en artiesten. Dit is wat ze zeggen:

Bekroond als ‘Beste Bewustzijnscoach & Psycholoog 2023’

De internationale organisatie GHP Mental Health Awards, heeft Martin Thoolen als ‘Beste Awareness Coach & Psycholoog van 2023 van Nederland’ uitgeroepen.

Om de resultaten te bepalen, hebben het jurypanel en het onderzoeksteam van Global Health & Pharma rekening gehouden met de inzet, expertise en innovatie getoond door genomineerden door middel van nominatie-informatie, steminformatie, elk ondersteunend bewijs dat u hebt geleverd, samen met de resultaten van een uitgebreide periode van feitencontrole en onderzoek”.

Waarom ik echt iets voor je kan betekenen

Mensen helpen, coachen en trainen zit in mijn bloed. Van jongs af aan.

Verder blijf ik me verdiepen in hoe ik mensen het beste kan helpen. Daarbij gebruik ik nieuwe bronnen uit de psychologie als ook de zienswijze en (spirituele) wijsheid van oude volkeren op de aarde. Maar altijd vertaald naar inzichten en concrete handvatten waar je echt wat mee kunt.

Ook al ben ik je begeleider, ik heb mijn blinde vlekken en blijf altijd aanspreekbaar. En natuurlijk kan ik alleen iets betekenen pas als je zelf echt wilt.

Lees alle evaluaties van de afgelopen 30 jaar en je ziet dat ik vaak goed tot excellent scoor bij mijn klanten en opdrachtgevers.

Wat anderen over me zeggen

 • Drive om over te brengen/ te leren
 • Kracht vanuit liefde
 • Serieus betrokken
 • Innerlijke rust
 • Ongeremde passie
 • Brede ervaring
 • Diepgaand en Praktisch
 • Magische momenten

Visie

Mijn visie is een wereld waarin we effectief en tevreden samen werken en leven. Als je open staat voor zelfreflectie en bereid bent om je kern te raken, kan er een hele nieuwe wereld in en om je heen ontstaan. Een wereld waarin jij tevreden, evenwichtig en effectief functioneert: Awareness at Work. Ik geloof als ieder van ons zich hierin van tijd tot tijd laat steunen, we een wereld creëren, waarin we met meer plezier, begrip en effectiviteit leven en samenleven. En aan die wereld lever ik graag mijn bijdrage.

Persoonlijk Inspirerend Leiderschap

voor effectiever werken, zinvol leven én een betere wereld

Auteur: Martin Thoolen (©2022)

Wil je effectiever werken? Of zinvoller leven? Of bijdragen aan een betere wereld? Of alle drie? Dat kan. Elke dag. Hoe? Door Persoonlijk Inspirerend Leiderschap.

Dit boek is voor iedereen die in werk- of privéleven:

 • effectiever wil werken;
 • zijn/haar talenten verder wil ontwikkelen;
 • een gezonde werk-levenbalans wenst;
 • de regie over eigen leven en werk wil vergroten;
 • meer plezier, passie, zingeving en vitaliteit wil beleven;
 • meer innerlijke rust en vrede wil voelen;
 • wil bijdragen aan betere relaties, zowel zakelijk als privé;
 • een zinvolle bijdrage wil leveren aan een betere wereld.

Of je nu leider, bestuurder, ondernemer, manager, professional, medewerker, student, ouder, familielid, tiener of volwassene bent.

Wat kun je verwachten?
Dit boek brengt je regelrecht bij de kern van ál je keuzes en gedrag. Het geeft je toegankelijke inzichten, inspirerende voorbeelden en oefeningen, die je direct kunt toepassen en waar je snel resultaat van ziet. Je krijgt inzicht in de drie krachten die ál je gedrag, keuzes en persoonlijk leiderschap bepalen: ego, ziel en bewustzijn (spirit).

Je ontvangt antwoorden op de vragen: Wat is ego eigenlijk? Moet je van je ego af? Welke voordelen en valkuilen kent je ego? Of: Wat is ziel eigenlijk? Is er een reden van bestaan? Wat zijn de vijf existentiële opgaven waar je ziel voor staat? Wat zijn de voordelen en valkuilen van werken en leven vanuit bezieling? En: Wat is spirit, of bewustzijn? Hoe kan je daar meer gebruik van maken, zodat je zakelijke en privérelaties soepeler verlopen en je meer vrede in jezelf en voor de mensen om je heen schept? Ten slotte zie je hoe je zelf concreet een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld.

Het nieuwe boek is een prachtige luxe hard-copy, ingenaaid met hardcover én vol met ruim 300 bladzijden inspiratie! De verkoopprijs is 34,95 euro per boek.

Wil je een exemplaar bestellen?

Missie

Mijn missie is om je te helpen bewuster van jezelf te worden. En de impact die het heeft op je gedrag en keuzes voor jezelf, je team of organisatie, en je (natuurlijke) omgeving. Fundamentele ontwikkeling werkt echter alleen als je óók de wortels van je huidige gedrag en keuzes aanpakt: de diepere krachten en ervaringen die in je huizen.

Zo kom je tot nieuwe keuzes komt die je fundamenteel meer rust, balans, tevredenheid, talentbloei en effectiviteit geven. Zodat je tot je recht komt en bijdraagt aan een betere wereld, op het werk en privé. Maar, hoe maak je zo’n wereld?

Door bewustzijn van jezelf te ontwikkelen (awareness at work). Maar over wélk zelf hebben we het dan eigenlijk?

Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat er verschillende perspectieven zijn van waaruit je kunt kijken, zoals: je ego, je ziel en bewustzijn (‘spirit’). Zoals je concreet met praktijkvoorbeelden en oefeningen terugziet in mijn boek ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’. Of je nu medewerker, manager, werkgever, professional, ambtenaar, of bedrijfs-, politiek of geestelijk leider bent. Of partner, vader, moeder, kind, familielid, landgenoot of medemens. Het zal je geest, hart en ziel verrijken.

Over Martin Thoolen - Awareness at Work

Studie en postdoctorale opleidingen

In 1990 ben ik afgestudeerd in de klinische arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en mijn doctoraal (‘Masters’) diploma behaald. Daarna heb ik een legio aan post-doctorale opleidingen en methodes van begeleiding gevolgd, waaronder Sensory awareness/mindfulness en de internationale opleiding Voice Dialogue (& The Psychology of Selves) bij de grondleggers Hal & Sidra Stone in de USA.

Werkervaring

Ik ben van 1990 tot 1998 werkzaam geweest als trainer/coach bij Boertien&Partners en heb daar diverse trainingen aan deelnemers uit allerlei branches verzorgd. Bovendien heb ik de training ‘Persoonlijke Kracht’ en de training ‘De Zelfsturende Manager’ ontwikkeld. Verder heb ik in 1992 als Projectontwikkelaar ‘Individuele Coaching’ als nieuwe dienst ontwikkeld en opgezet, waarmee ik aan de wieg stond van de geboorte van deze dienst in Nederland. En daarmee één van de eerste professionele coaches. In die tijd ben ik ook geregistreerd als Gedragswetenschappelijk Opgeleide Trainer bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Verder ben ik als trainer 10 jaar actief geweest in de overheidssector als Freelance Trainer voor Publiek Domein.

Van 1999 tot en met 2019 ben ik werkzaam geweest als co-founder van het bureau Circumference. Daar heb ik o.a. ontwikkeld en uitgevoerd:

 • 33 Leergangen ‘Personal Empowerment’ met open inschrijving
 • 8 Week-Retreats ‘Inner Nature’ in het buitenland met open inschrijving
 • 4 jaar internationale trainingen ‘Self-Management’ voor DSM en 7 jaar nationaal
 • Tientallen Teamcoachings voor afdelingen en teams
 • Vele Transitietrainingen  ‘Nieuw Perspectief’ voor (dreigend) baanverlies en het opleiden van coaches/trainers hierin bij de Rijksoverheid
 • Duizenden individuele en executive coachings

Door deze ruime ervaringen kan ik ook helpen bij heel veel verschillende soorten professionele en persoonlijke vragen. Of dat nu over leiderschap of samenwerking gaat. Stress- of timemanagement , reïntegratie of werk/privébalans. Conflicthantering. Loopbaankeuze. Levenskeuzes. Relaties. Zingeving. En meer.

Registraties

In 1995 ben ik geregistreerd als Gedragswetenschappelijk Opgeleide Trainer en in 2009 als Psycholoog Trainer bij het Nederlands Instituut van Psychologen. In 2011 ben ik geregistreerd als Registered EuroPsy Psychologist bij the European Federation of Psychologists’ Association (EFPA). Ik ben aangesloten bij EFPA, NIP, Coachfinder en het Coachhuis. In 2013 ben ik geregistreerd als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie bij het Nederlands Intituut van Psychologen bij het Nederlands Instituut van Psychologen.

Inspiratie uit een geestelijke ontdekkingsreis

Wat mij inspireert zijn de kosmische spiegels van zelfreflectie die het leven en werk me dagelijks geeft. Als je goed kijkt, kun je elke dag leren en groeien van hoe je zelf omgaat met anderen en situaties. Op het werk en privé.

Verder laat ik me naast de bestaande psychologie als geestelijk ontdekkingsreiziger voeden door andere zienswijzen die bijdragen aan natuurlijke groei en balans, wijsheid en tevredenheid. Veel inheemse culturen over de wereld die ik deels bezocht heb en diverse stromingen over spiritualiteit zijn blijvende inspiratiebronnen voor me. Hier zie je in 2 minuten vogelvlucht van welke leiders, Chiefs, genezers, leraren en natuur ik onder andere mijn inspiraties en inzichten heb gevonden.

Coaching & Training: de kracht van binnenuit met duurzaam resultaat
Verder inspireert mij in-de-natuur-zijn wat ons eigenlijk zoveel kan leren of gezond en in balans zijn als je maar goed kijkt. En met name vogels, in het bijzonder met de arend. Hiermee heb ik van kinds af aan een band en twee arenden zijn terug te vinden in mijn handtekening die ik maakte toen ik 14 jaar was. Bleek dubbel arend (toon 11) later ook nog eens mijn geboortezegel te zijn volgens de Maya-kalender. Bovendien staat de arend voor mij symbool voor transformatie, leiderschap, visie en een heldere geest. Dat zie je terug in mijn logo en dat kan ik je brengen.
Martin Thoolen op basgitaar
En niet te vergeten: muziek, want muziek verbindt. Als gepassioneerd muzikant speelde ik in diverse bands zoals 5 jaar 'Yesshows' wat ik mede heb opgericht en het 'Genesis Project' (Peter Gabriel era) als de Nederlandse Tributebands van YES en Genesis. En ik speelde in de progrockband '5BridgeS' waarmee we een eigen album uitbrachten 'The Thomas Tracks'. Hieronder vind je wat video/audio-opnames waar ik deel van mocht uitmaken:

Je laten inspireren?

Persoonlijke en professionele ervaringen en inzichten van mijn klanten en mijzelf deel ik graag in de blogs, artikelen, mijn boek als co-auteur en meer die je kunt vinden hier op de inspiratiepagina. 

Opdrachtgevers