Business coaching 1-op-1

Hoe blijf je vitaal, put je uit je eigen kracht, blijf je in balans en effectief in je werk?

Hoe ga je om met succes of verlies van taken of bevoegdheden, opdrachten of misschien zelfs je baan?

Zit er meer in je mars en weet je even niet welke weg er voor je ligt?

Hoe ga je effectief om met je medewerkers, collega’s of leidinggevenden?

Welke baan past het beste bij je?

Wil je je talenten meer ontwikkelen op je werk?

Vraag je je af hoe je als executive of bestuurder strategisch omgaat met diverse politieke-, bedrijfs-of persoonlijke belangen van jezelf en anderen om je heen?

Dan is Business Coaching wellicht iets voor jou. Of je CEO/CFO, bestuurder, manager,  professional of medewerker bent. Met 30 jaar professionele ervaring in business coachings kun je bij mij in een aantal in een-op-een- coachings zichtbare stappen maken. Winst voor jezelf en je directe werkomgeving. Professionele Coaching gaat voornamelijk over werk-gerelateerde vragen.

Foto Business coaching 1-op-1

Individuele coaching

Elke individuele businesscoaching bestaat normaliter uit een sessie van 1,5 uur. Hierdoor kunnen we ook echt de diepte ingaan en je vragen bij de kern aanpakken. Het aantal sessies voor de meeste vragen is vaak 3 tot 6 (en maximaal 8).

Echter als follow-up of een eenmalige boost kun je ook één professionele coaching aanvragen.

De eerste drie coachings volgen elkaar snel op (elke week of om de week), zodat je echt vorderingen maakt van wat je aangereikt wordt. Na een mondelinge tussentijdse evaluatie kijken we of er daadwerkelijke een gewenste ontwikkeling is. Als we het traject voortzetten ga je steeds meer op eigen kracht verder en zijn de overige coachings om de 2, 3 of 4 weken. Dan heb je altijd een backup in de tijd om naar uit te kijken.

Gratis Intake

Om vrijblijvend te kijken of ik je echt van dienst kan zijn, kun je een gratis intakegesprek van 1 uur aanvragen. Daarbij maken we kennis met elkaar om te kijken of er een klik is. Er is alle ruimte voor je om je verhaal te doen en de aanleiding voor jouw coaching toe te lichten. Ik help je om concrete doelstellingen af te spreken aan de hand waarvan we je ontwikkeling kunnen monitoren.

Daarnaast geef ik concreet aan hoe ik je met inzichten, oefeningen en opdrachten je daadwerkelijk verder kan brengen. Zo weet je waar je aan toe bent als je met mij een coachingstraject instapt.

Als er van beiden een goed gevoel is om met elkaar in zee te gaan, stel ik een offerte op waarin jouw doelstellingen verwoord staan.

Indien gewenst wordt ook de input van jouw leidinggevende, HRM-medewerker of werkgever meegenomen in de doelstellingen voor het traject. Bij de laatste coaching evalueren we je feitelijke ontwikkeling aan de hand van je leerdoelen en kijken we hoe je je positieve ontwikkeling zelf verder kunt voortzetten.

Hoe werk ik als coach?

Tijdens het traject werken we op 3 niveaus nl: 1) gedrag en vaardigheden, 2) persoonlijkheid/ego en 3) zielservaringen. Waarom? Omdat alleen werken aan gedrag en vaardigheden zorgt dat je niet het fundament in je zelf aanpakt waardoor oud (werk)gedrag makkelijk kan terugkeren.

1. Gedrag & vaardigheden

Aan de hand van jouw praktijksituaties, feedback van anderen en mij als coach over jou brengen we je gedrag en keuzes in kaart. En het effect daarvan op jezelf en je werkomgeving. Met behulp van theoretische modellen, hand-outs die je daarover ontvangt krijg je meer inzicht in je gedrag en de alternatieven die meer opleveren. Daarnaast kan ik je coachen in het eigen maken van communicatieve- of managementvaardigheden die je leerdoelen ondersteunen. Verder kan ik je – door mijn ruime ervaring – helpen met praktische inzichten en oefeningen op gebied van timemanagement, stressmanagement, zelfmanagement, leidinggeven, coachen, conflict hanteren, onderhandelen, presenteren, solliciteren en selecteren.

2. Persoonlijkheid/ego

Je kunt het gras (‘gedrag’) wel weghalen, maar als je de wortel niet aanpakt komt het vanzelf weer terug. Daarom word je tijdens een coachtraject bij mij ook bewust van de vorming en invloed van je persoonlijkheid op je leerdoelen. Daarvoor gebruik ik de Psychology of Selves en Voice Dialogue als methode waarin ik internationaal door de grondleggers Hal & Sidra Stone ben opgeleid. Hierdoor kom je tot nieuwe keuzes van binnenuit die je ontwikkeling verder fundamenteel stimuleren en ondersteunen.
Soms word je gevraagd een korte en gerichte autobiografie te schrijven om je ego-patronen nog beter in kaart te krijgen. 

3. Zielservaringen

Sommige ervaringen kunnen je diep tot in je ziel raken. Denk maar aan het uitblijven van je beloofde promotie, degradatie, verlies van taken, bevoegdheden of verantwoordelijkheden of zelf verlies van je baan. Of andere persoonlijke ervaringen in je privéleven die je houding in je werk beïnvloeden. Dan is het zaak om daar zorgvuldig naar te kijken en te zien hoe je vanaf nu hier anders mee om kunt gaan. Soms wil je meer zielenrust en kan ik je met diverse oefeningen als visualisatie en mindfullness je ondersteunen. Bovendien kun je passie en zingeving hervinden over wat je bezielt. Met een reeks aan inzichten en oefeningen kun je een persoonlijke en professionele visie bouwen voor jezelf waardoor je een kompas hebt om je werk en loopbaan opnieuw richting te geven. Je ervaart direct meer hernieuwde energie en vitaliteit.

Locatie

Er zijn 3 manieren waar ik de intake en coachings verzorg:

Coachhuis

In het Coachhuis in Den Haag (Raamweg 4 vlakbij station CS), Amsterdam, Alkmaar en Utrecht (afhankelijk wat vrij is). Uiteraard word je vooraf geïnformeerd waar dat is.

Op locatie

In Den Haag, Amsterdam, Alkmaar, Utrecht of Rotterdam kom ik ook naar jouw kantoor toe als je daar een geschikte coachruimte kan reserveren.

Online

Ook kun je online-coachings doen als je het te druk hebt of jij of ik in het buitenland zit. Bijvoorbeeld via skype, facetime of whatsapp.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan een intakegesprek ongeacht of daar een coachingstraject uit voortkomt of niet. Het tarief voor een Business Coaching in opdracht van organisaties van 1,5 uur is € 275,= en van 1 uur € 200,= excl. 21% BTW. De meeste trajecten die ik verzorg bestaan uit gemiddeld 6 coachings van 1,5 uur. 
Als je dat moet bekostigen uit eigen zaak als ZZP-er (en niet door organisatie) ontvang je een korting van 15%. Voor NGO’s geldt eveneens een korting van 15%. Als je het geheel uit eigen portemonnee betaalt, is het tarief € 175,= voor 1,5 uur (incl. 21% BTW) en voor 1 uur € 125,= (incl. 21% BTW).

Vragen?

Je kunt me altijd bellen of mailen met vragen naar:
[email protected]
+31-(0)6-15620111
En je krijgt snel antwoord.

Opdrachtgevers