Inspiratie opdoen? Tips en mijn onthullingen

Door Martin Thoolen,
geplaatst op 8 februari 2023.
Lezen in 3 minuten.

Inspiratie ligt elke dag voor je deur. Hier krijg je wat tips om je leven en werk ‘rijker‘ en zinvoller te maken. En graag deel ik met je wat mij al die jaren inspiratie heeft gegeven, wat misschien ook iets voor jou is.

Wat is inspiratie?
In het woord inspiratie zit spirit wat eigenlijk ‘adem’ betekent. ‘In-spiratie’ betekent het ‘inblazen van adem’. Kortom, inspiratie kun je kort omschrijven als iets wat inblaast en je ziel verrijkt en geestelijke voeding geeft.

ZES TIPS

1. Inspiratiebronnen

Zoek sprekers, boeken, podcasts, filmpjes, apps of seminars over bewustzijn op, laat je raken en verrijk jezelf. Of stap af en toe naar een coaching, leergang, seminar of retreat om jezelf niet alleen nieuwe inzichten, maar bovenal nieuwe ervaringen te geven die ertoe doen.

2. Dromen

Probeer je dromen te onthouden en kijk naar parallellen met je dagelijkse werk of leven.

3. Zielen- en spiritankers, waaronder spirit-iconen

Hanteer zielenankers in je directe omgeving die je herinneren en voeding geven aan je ziel of spirit. Geef er regelmatig voeding aan, anders verliezen ze hun kracht.

Als je tien jaar geleden een amulet van een ‘heilige’ man uit India hebt ontvangen, verliest het zijn kracht als je er nooit aandacht aan schenkt.

4. Natuur

Zoek de natuur vaker op en ‘ben’ er gewoon een natuurlijke tijd. Kijk af en toe, en zie parallellen met je eigen levenspad.

5. Bondgenoten op aarde

Zoek je zielenmaten eens wat vaker op of vraag ze actief om steun.

“Als je jezelf niet laat steunen en inspireren, maak je het zwaarder dan nodig is”.

6. Bondgenoten in de hemel

Vraag in gedachten om hulp van je overleden dierbaren, beschermengel of spiritgids.

Mijn inspiraties

Wat mij inspireert zijn de kosmische spiegels van zelfreflectie die het leven en werk me dagelijks geeft. Als je goed kijkt, kun je elke dag leren en groeien van hoe je zelf omgaat met anderen en situaties.

Verder laat ik me naast de bestaande psychologie voeden door andere zienswijzen die bijdragen aan natuurlijke groei en balans, wijsheid en tevredenheid. Veel inheemse culturen over de wereld die ik deels bezocht heb en diverse stromingen over spiritualiteit zijn blijvende inspiratiebronnen voor me.

Hier zie je in 2 minuten vogelvlucht van welke leiders, chiefs, genezers, leraren en natuur ik onder andere mijn inspiraties en inzichten heb gevonden: https://www.youtube.com/watch?v=ca58VpEoy_Y

Verder inspireert mij in-de-natuur-zijn wat ons eigenlijk zoveel kan leren of gezond en in balans zijn als je maar goed kijkt. En met name vogels, in het bijzonder met de arend. Hiermee heb ik van kinds af aan een band en twee arenden zijn terug te vinden in mijn handtekening die ik maakte toen ik 14 jaar was. Bleek dubbel arend (toon 11) later ook nog eens mijn geboortezegel te zijn volgens de Maya-kalender. Bovendien staat de arend voor mij symbool voor transformatie, leiderschap, visie en een heldere geest. Dat zie je terug in mijn logo en dat kan ik je brengen.

En niet te vergeten muziek, want muziek verbindt. Als gepassioneerd muzikant speelde ik in diverse bands zoals 5 jaar Yesshows wat ik mede heb opgericht en het Genesis Project (Peter Gabriel era) als de Nederlandse Tributebands van YES en Genesis. En ik speelde in de progrockband 5BridgeS waarmee we een eigen album uitbrachten 'The Thomas Tracks'. Hier kun je wat live video's waar ik deel van mocht uitmaken:

Wil je weten hoe jij zelf nieuwe inspiratie geeft aan je eigen werk en leven?

Bekijk dan hier het boek ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap’. Voor effectiever werken, zinvol leven én een beter wereld. Bekijk of bestel hier een exemplaar:  https://www.boekenbestellen.nl/boek/persoonlijk-inspirerend-leiderschap/9789090362908

Onder de boekcover kun je bij Fragment kijken in het promo-exemplaar of dit boek je wat lijkt. Je kunt het boek hier ook kopen en je hebt het dan snel in huis.

Zelf aan den lijve ervaren hoe je inspiratie over je werk en leven vergroot?

Check hier de nieuwe Mastercourse Persoonlijk Inspirerend Leiderschap:

©2023: Martin Thoolen

#inspiratie #inspirerendleidinggeven #persoonlijkinspirerendleiderschap #persoonlijkleiderschap #inspirerendleiderschap #mastercoursepersoonlijkinspirerendleiderschap #coaching #training #egomanagement #ego

Martin Thoolen

Met meer dan 30 jaar professionele ervaring als bewustzijns-begeleider, klinisch- en organisatiepsycholoog heb ik duizenden voorgangers mogen begeleiden in Persoonlijk of Collectief Leiderschap. Zowel in teams als individueel. In coachings, trainingen, leergangen, retreats en seminars, leiderschapsontwikkeling en organisatie-ontwikkeltrajecten.
Lees meer...

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chevron-down-circle